8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Pakjesboot zinkt onderweg naar intocht in Moordrecht (video)

Sinterklaas is zaterdag 25 november samen met zijn pieten uiteindelijk veilig en droog in Moordrecht aangekomen. Ook dit jaar was de intocht van Sinterklaas in Moordrecht een groots spektakel.

Twee pieten waren op weg naar Moordrecht, maar hebben geen idee waar de pakjesboot gebleven is. Met hulp van inwoners wordt de boot gelukkig snel teruggevonden. De boot wordt gestart en de pieten zetten snel koers richting Moordrecht. Onderweg pikken de twee een heleboel collega’s op om mee te gaan naar het grote feest in Moordrecht. De pieten blijken echter geen ervaren stuurlui te zijn. Onderweg naar Moordrecht raken ze een ijsberg waardoor de complete pakjesboot zonk. Gelukkig konden de pieten zichzelf in veiligheid brengen op een onbewoond eiland.

Gelukkig schiet er een gediplomeerde duikpiet te hulp met een kraan. Met hulp van de bekende figuren Spongebob en Patrick wordt de pakjesboot gerepareerd waardoor de reis naar Moordrecht alsnog vervolgd kon worden. Uiteindelijk kwamen de pieten toch nog op tijd aan in Moordrecht, waar Sinterklaas ook net aankwam. Het gezelschap werd zoals ieder jaar verwelkomd door kinderburgemeester Quinty Kalmeijer en burgemeester Gert-Jan Kats.

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Moordrecht was daarmee weer een groot spektakel. De intocht wordt ieder jaar mogelijk gemaakt door ondernemers uit het dorp. Gouwe IJssel Nieuws maakte tijdens de intocht onderstaande beelden.

Advertentie