8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

4 arrestaties na inbraak parenclub Fun4Two in Moordrecht

Update:

NOS : AIVD tipte politie over dader inbraak Fun4Two

De politie heeft vorige week vier verdachten van een inbraak aangehouden,nog voor ze de buit konden verdelen. Dankzij een tip aan de Rotterdamse eenheid wist de politie het viertal te arresteren. Het geld dat zij in de nacht van 22 op 23 november meenamen bij een inbraak in parenclub Fun4Two aan de Middelweg in Moordrecht hadden ze deels bij zich. In een woning in Rozenburg werd de rest van de buit gevonden, net als drie vuurwapens.

In veel gevallen lost de politie misdrijven op dankzij tips van burgers en informanten. Zo krijgt de Rotterdamse regionale recherche regelmatig tips over verdachten en lopende onderzoeken waar ze mee aan de slag kunnen. Dat gebeurde ook op donderdagochtend 23 november. Die nacht was er een inbraak gepleegd bij een uitgaansgelegenheid aan de Middelweg in Moordrecht. Bij deze inbraak werd een heel groot geldbedrag buitgemaakt. De inbrekers wisten te ontkomen.

Volgens de doorgegeven informatie zouden de verdachten van de inbraak het geld aan het verdelen zijn in een woning in Rozenburg. Rechercheurs twijfelden geen moment en lieten het huis observeren. Daardoor werd gezien dat drie mannen het huis verlieten en met diverse tassen in twee auto’s stapten. Ongezien wist de politie de mannen te achtervolgen tot in Den Haag, waar nog eens een vierde man instapte. Om het viertal niet te laten ontkomen, greep het arrestatieteam in op de Eekhoornrade. In de auto’s troffen agenten een groot gedeelte van het weggenomen geld aan, maar ook andere gestolen waar uit de uitgaansgelegenheid.

Na de arrestaties werd de woning in Rozenburg doorzocht. Daar vond de politie drie vuurwapens, munitie en het andere deel van de buit. Dit alles is in beslag genomen. Van de vier aangehouden verdachten zitten een 23-jarige Rotterdammer en een 30-jarige man uit Bergschenhoek vast. Een 27-jarige man uit Zoetermeer en een 60-jarige Hagenaar zijn heengezonden maar nog wel verdachte. De politie gaat verder met het onderzoek.

De aangetroffen wapens : bron : politie.nl
Advertentie