8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Veel schade door grote brand in flat Schermerhoek

In een woning op de tiende etage van een flat aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel is vrijdag 1 december een grote brand uitgebroken. De bewoonster van de woning is naar het ziekenhuis gebracht. Drie andere bewoners van de flat zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld vanwege rook inhalatie. De brand brak vrijdag aan het begin van de middag uit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen naar buiten.

Vanwege de grote hoogte van de brand en de vele woningen in de flat heeft de brandweer veel personeel opgetrommeld. Naast eenheden uit Capelle en Rotterdam kwam ook de brandweer uit Nieuwerkerk aan den IJssel te hulp. Binnen een half uur had de brandweer het vuur onder controle en kon het sein brandmeester gegeven worden. In totaal moesten de bewoners van vijftien woningen hun woning verlaten. Verwacht wordt dat de meeste bewoners vanmiddag nog terug kunnen naar hun woning. De brandweer controleert of er sprake is van koolmonoxide en ventileert de woningen.

De brand is ontstaan in de huiskamer van de flatwoning. Via de slaapkamer is de brand uitslaand geworden. De woning waar de brand is ontstaan is volledig verwoest en voorlopig onbewoonbaar.

Grote brand Schermerhoek 1 december

Advertentie