Brandweerman die hond uitlaat wordt reddende engel in Moordrecht

Een automobilist die over de dijk tussen Gouda en Moordrecht reed kreeg maandagavond 4 december rond kwart over zes de schrik van zijn leven toen er plotseling rookwolken en een sterke brandlucht uit het dashboard van zijn auto kwamen. Op de laatste afrit van de Schielands Hoge Zeedijk naar Moordrecht  zette hij zijn voertuig stil en stapte snel uit. Hierna riep hij luidkeels om een brandblusser en een toevallige passerende vrijwillige brandweerman die zijn hond uitliet, bedacht zich geen moment.

Hij belde aan bij het dichtstbijzijnde huis, waar toevallig ook een vrijwilliger van brandweerpost Moordrecht woonde. Beide brandweermannen spoedden zich terug naar de auto en wisten met behulp van de brandblusser de smeulende kabels te blussen, waarna de accu van de auto ontkoppeld werd om zo de spanning van de kabels af te halen. De oorzaak van de smeulbrand was een weerstand in het verwarmingssysteem die was doorgebrand was waarna enkele kabels tegen elkaar aan kwamen en sluiting maakten.

De brandweer kwam nog wel ter plaatse en heeft met een warmtebeeldcamera kunnen controleren of de brand gedoofd was. Hierna is de auto afgesleept door een kennis van de onfortuinlijke automobilist.  Zonder de alerte reactie van de hond-uitlatende brandweerman en zijn collega, was de schade aan het voertuig waarschijnlijk groot geweest.

Reacties