Rotary Zuidplas plant bloembollen bij waterdrager        

Wie zaterdag 2 december langs de waterdrager in Nieuwerkerk reed zal vreemd hebben gekeken. Een aantal mensen waren in de mist en vorst aan het graven in het veld rond de steen. Dit waren mensen van de Rotary Zuidplas, die bezig waren met tulpenbollen te planten die straks in het voorjaar gaan uitkomen. Ze doen dit in het kader van de actie “Help polio de wereld uit” waarbij de Rotary wereldwijd tulpenbollen verkoopt.

Alleen al in Nederland zijn er 22.000 doosjes verkocht met een opbrengst van bijna 568.000 euro. In het voorjaar wordt er wederom gestart met de verkoop om zo de zeer actieve rol van de Rotary wereldwijd om de ziekte polio de wereld uit te helpen te ondersteunen.  Deze actie is gestart in 1979 in de Filipijnen en alle Rotary afdelingen in de wereld omarmen dit initiatief

Nu de bollen geplant zijn zal de Rotary zich gaan richten op de Santarun van 16 december aanstaande, waarbij er geld wordt ingezameld voor een Hartveilig Zuidplas door AED’s aan te schaffen. Om 15:30 uur is de warming up en om 16:00 uur geeft burgemeester Kats het startschot.

Tulpenbollen