8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Nieuwerkerk 2x winst en 2x verlies bij Nationale Petanque Competitie

Dag 6 van de NPC. Nieuwerkerk 1 speelde thuis tegen ABA 2 uit Rijswijk Na de eerste ronde stonden ze 2-1 voor. De tweede ronde was met drie gewonnen partijen weer maximaal gescoord. De derde ronde leverde weer 3 winst partijen op waarmee de einduitslag op 7 – 1 voor de Nieuwerkerkers. Met deze overwinning is de wedstrijd van komende week tegen Folâtre uit Pijnacker de kans om tegen de nummer 1 van de poule de eerste plek weer weer volledig over te pakken.

Nieuwerkerk 2 speelde in Pijnacker tegen Folâtre 3. Folâtre is altijd een geducht tegenstander wat ook deze keer bleek. Ondanks een goede start van de Nieuwerkerkers 2 – 1 in de eerste ronde, was het uiteindelijk de tegenstander die met de winst 5 – 3 thuis bleef. Een tegenvaller voor Nieuwerkerk dat tot deze wedstrijd geen punten verloren had. Folâtre 3 nam daarmee ook de koppositie over van Nieuwerkerk. Echter in de komende ronde staat Folâtre niet op de banen door een vrijloting en kan Nieuwerkerk de kop weer overnemen.

Nieuwerkerk 3 deed het thuis ook uitstekend tegen tegenstander Vlaardingen 3. Na in de eerste ronde één partij te verliezen ging in de volgende partijen de turbo erop. Met een 7 – 1 winst en een saldo van 46 punten in het voordeel van team 3 droop Vlaardingen gedesillusioneerd af. Met deze winst klimt team 3 naar de middenmoot van hun poule.

Het derde had Vlaardingen 3 op bezoek. Ook zij kwamen met een 2-1 winst uit de eerste ronde. onze spelers waren weer gebrand op een overwinning en sloegen genadeloos toe. Ze lieten hierna geen pot meer liggen voor de tegenstanders en wisten weer 2 punten binnen te halen met de overwinning van 7-1(46). Hiermee gaan ze minstens een plaats omhoog en laten Vlaardingen net onder hen.

In Den Haag had team 4 weinig in te brengen tegen DGW. Mede door de snelle banen kreeg team 4 geen grip en ging met een 2 – 6 verlies naar huis.Afgelopen week was voor de clubspelers de afsluiting van de club competitie. Willem Zwang werd hiervan de winnaar en mag de titel en beker voor een jaar in zijn bezit houden.

Advertentie