8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

9-jarige Nieuwerkerker verzamelt flessen voor Serious Request

Net als vorig jaar zamelt de 9-jarige Bram uit Nieuwerkerk aan den IJssel flessen en statiegeldbonnen in voor Serious Request. Vorig jaar haalde Bram bijna 90 euro op met zijn actie voor het goede doel. Ook dit jaar gaat Bram met zijn skelter langs de deuren om flessen op te halen. De flessen worden ingeleverd en het statiegeld gaat naar Serious Request.

Om de opbrengst zo hoog mogelijk te krijgen heeft Bram bij drie van de vier supermarkten een inzamelbus neergezet. Bij de Albert Heijn, de Plus en de MCD kunnen statiegeldbonnen ingeleverd worden voor het goede doel. Op 23 december brengt Bram samen met zijn vader de opbrengst van de actie naar het glazen huis in Apeldoorn.

“Ik zou het heel erg vinden als papa en mama niet bij me zijn, daarom wil ik graag ook die kinderen helpen” aldus Bram over zijn actie.

Voor de deur op de vikingrade 22 staan inmiddels twee kliko’s voor lege flessen en de eerste donaties zijn al binnen. Op zijn school, de montessorischool, mag hij flessen ophalen op het kerstfeest. Woensdag gaat hij met maatje Finn op pad met de skelter om in Dorrestein en de bomenbuurt flessen op te halen.

Vrijdag staat Bram bij midwinterfeest op het Raadhuisplein om de laatste flessen in te zamelen. Zaterdag gaat hij de opbrengst naar het glazenhuis Apeldoorn brengen. Inwoners zonder lege flessen kunnen ook online doneren op: https://kominactie.3fm.nl/actie/zuidplasflessen.

Advertentie