8.5 C
New York
woensdag 28 juli 2021

Fietspad gaat Rotte met Bentwoud verbinden

Op 20 december tekenden gemeenten Zuidplas en Lansingerland een intentieovereenkomst met recreatieschap Rottemeren over een fietspad vanaf de Rotte naar het Bentwoud. Hiermee worden de Rottemeren verbonden met Noord-AA in Zoetermeer, de Reeuwijkse Plassen en met een fietsroute naar Amsterdam. Het wordt een tweezijdig fietspad dat over de Rottedijk zal komen en om het Land van Belofte zal lopen naar het Bentwoudpad.

De provincie Zuid-Holland deed eerder onderzoek naar het gewenste tracé. Uitgangspunten zijn onder meer dat het fietspad veilig is en de ondergrondse leidingen en de functie van waterkering niet mogen worden aangetast. De gemeente Zuidplas heeft vervolgens een haalbaarheidsonderzoek gedaan, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de direct omwonenden. Dit heeft geleid tot een concept-tracé dat deels over het grondgebied van de gemeente Zuidplas en deels over grondgebied van de gemeente Lansingerland loopt. Om het fietspad mogelijk te maken, is een aantal planologische ingrepen nodig. Het bestemmingsplan van de gemeente Lansingerland moet apart worden beoordeeld en herzien. Gemeente Zuidplas heeft al een wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het bestemmingsplan. De aanleg van het beoogde fietspad wordt gefinancierd door het Recreatieschap Rottemeren met een subsidie vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Echter een van de bewoners, eigenaar van de Anna Hoeve, kreeg vorige week pas het tracé te horen en was niet blij met de gemaakte keuze. Hij vertelde binnenkort met bewoners van de Rottedijk om tafel te gaan over een alternatief tracé: “ik moet er niet aandenken dat het pad over de dijk gaat lopen, ik heb paarden en dat wordt best gevaarlijk! Ik zou blijer zijn als het achter mijn land zou lopen in plaats er doorheen.”

Volgens van Woudenberg, vice voorzitter van recreatieschap Rottemeren, zal hierover nog gesproken gaan worden en gaan de onderhandelingen over grondaankopen starten. Hierna tekende hij met wethouders Heuvelink (Lansingerland) en Hordijk (Zuidplas) de overeenkomst.

Namens gemeente Zuidplas tekende wethouder Hordijk de overeenkomst

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
674VolgersVolg