8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

Staking chauffeurs Groene Harthopper

Chauffeurs van de Groene Harthopper hebben op donderdag 28 december het werk neergelegd  volgens Omroep West omdat ze niet eens zijn met de nieuwe arbeidsovereenkomst met Wegman uit Ameide. Dit bedrijf heeft het vervoer overgenomen van Van Rhijn vanwege het ontbreken van kwaliteit. Wegman wordt als onderaannemer ingezet door de Vier Gewesten die tot augustus het contract heeft. Daarna zal een nieuwe aanbesteding volgen.  Saillant detail is dat 13 maanden geleden eerder ook om diezelfde redenen Munckhof de opdracht heeft verloren.

De chauffeurs hebben volgens het FNV minder uren aangeboden en moeten in een paar dagen het contract ondertekenen. Ze hebben nu een actiecomité opgericht.  De vakbond heeft de chauffeurs opgeroepen niet het nieuwe contract te tekenen waardoor op 1 januari 2018 geen taxi’s kunnen rijden en de chauffeurs bij Van Rhijn in dienst. In het AD Gouda noemt Cassander Wegman de vakbond onruststokers want hij hoeft de chauffeurs, naar zijn eigen zeggen, geen contract aan te bieden. In diezelfde krant wijst het FNV dat dit volgens het burgerlijk wetboek wel moet. De FNV roept de gemeenten op snel in actie te komen echter zonder enige reactie tot nu toe.

De Groene Hart Hopper is een aanvulling op het regulier openbaar vervoer en vervoert OV-reizigers en mensen met een Wmo-pas (Wet maatschappelijke ondersteuning) van deur tot deur. De hopper rijdt in opdracht van de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas en ook voor de provincie Zuid Holland.  Wegman voert ook het speciale leerlingenvervoer uit voor de gemeente Zuidplas.

Wethouders en directie Wegman


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg