8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Nieuwjaarsduik Moordrecht levert meer dan 15.000 euro op

De Nieuwjaarsduik in Moordrecht heeft dit jaar zeker 15.000 euro opgeleverd. De duik werd georganiseerd door een groep jongeren die komende zomer een school in Mozambique op willen gaan knappen. De tientallen jongeren doken Nieuwjaarsdag om 12.00 uur vanaf de veerstoep het ijskoude water van de Hollandsche IJssel in. Voor de gelegenheid lag de veerverbinding tijdelijk stil. Om er een geldige duik van te maken moesten de jongeren kopje onder.

De Albert Heijn vestiging in Moordrecht heeft voor erwtensoep en chocolademelk gezorgd. De 15.000 euro die de duik heeft opgebracht is bijeengebracht door familie, bekenden en bedrijven uit de regio. Ook ter plaatse is nog gecollecteerd door de organisatie waardoor de uiteindelijk opbrengst nog hoger zal zijn.

De organiserende werkgroep “Moordrecht Meetz Mozambique” voert in de winterperiode meerder acties uit. Het geld wordt gebruikt voor de financiering van een project waaraan de groep komende zomer wil meewerken. In Mozambique moet dan een school worden opgeknapt waarin jongeren en vakopleiding kunnen gaan volgen waardoor ze in de toekomst voor een eigen inkomen kunnen zorgen.
Na de Nieuwjaarsduik is de eerst volgende actie gepland op 24 januari. Dan zullen de jongeren een maaltijd serveren in het Smaakhuis in Moordrecht. Voor 35 euro kunnen mensen die avond aanschuiven in het restaurant. Het diner wordt bereid door de koks van het Smaakhuis.

Nieuwjaarsduik Moordrecht 2018

 

Advertentie