8.5 C
New York
zaterdag 6 juni 2020

Amaliabrug nog niet zonder problemen

Gedeputeerde Staten van Zuid Holland hebben vandaag bekend gemaakt dat er nog 2 restpunten zijn met betrekking tot de Amaliabrug in Waddinxveen. Deze brug ligt op de N451 op de zogenaamde parallelstructuur en de aankomende tijd zal worden bekeken hoe de twee grotere problemen kunnen worden opgelost.

Een van de problemen is de verzakking van het asfalt op de weg, een zogenaamde zonk. Dit is normaal bij aanleg van wegen maar aannemer Heijmans heeft geconstateerd dat er ook andere oorzaken zijn. De aannemer gaat nu verder onderzoek uitvoeren naar de oorzaak. Als deze bekend is kan er een plan van aanpak worden gemaakt. Heijmans geeft wel aan dat de verkeersveiligheid niet in gevaar komt.

Ander probleem is het technische deel van de Amaliabrug zelf. De tandwielen hebben niet de juiste ruwheid en grijpen hierdoor niet helemaal goed in elkaar. Hierdoor kan er sneller slijtage komen dan gepland en aannemer Heijmans moet voor overdracht ook uitzoeken hoe dit beter gemaakt kan worden. De aannemer gaat ook hier onderzoek naar doen. De verkeersveiligheid voor weggebruikers als mede ook voor de scheepvaart is niet in gevaar.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg