Jeugd Zuidplas sleurt massaal met kerstbomen

Op woensdag 10 januari werd er door de jeugd in de gemeente Zuidplas massaal met bomen gesleept. Elke ingeleverde kerstboom leverde 50 euro cent op voor de slepers. Sommige kinderen hadden wel 30 tot 50 bomen verzameld tijdens de kerstvakantie in de achtertuin of in het perk om zo een aardig zakcentje te verdienen.  In alle dorpen en ook in Oud Verlaat had de gemeente inzamelpunten gemaakt. De bomen ter plaatste versnipperd of anders meegenomen om elders versnipperd te gaan worden. De gemeente gaat de snippers weer gebruiken voor bijvoorbeeld opvulling van ruiterpaden. Zo worden de kerstbomen duurzaam hergebruikt.

In 2018 zijn er meer bomen ingeleverd dan voorheen. In totaal waren er 3645 bomen ingeleverd, goed voor een opbrengst van 1822,50 euro voor de jeugd.

Op de onderstaande foto’s inleverpunten in Zevenhuizen en aan de Schelde in Nieuwerkerk aan den IJssel

Zevenhuizen : Foto Jolanda Bakker
achtertuin vol kerstbomen

Inleverpunt in de wijk Esse, Nieuwerkerk