Overbuurvrouw reddende engel voor man in Dianthus

hulpverlening Dianthus

De overbuurvrouw van een man in zorgcentrum Dianthus heeft woensdag op donderdagnacht doortastend gehandeld door de hulpdiensten in te schakelen. De vrouw zag vanuit haar appartement aan het Eendendaal een oudere man vallen op zijn kamer in Dianthus aan het Mezendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel. De vrouw zag dat de man niet meer kon opstaan.

De buurvrouw heeft vervolgens de hulpdiensten ingeschakeld. Politie agenten die snel ter plaatsen waren konden niet snel achterhalen om welke woonruimte in Dianthus het precies ging. Om te voorkomen dat er veel schade aan deuren zou ontstaan is besloten om de brandweer te hulp te roepen. Met de hoogwerker van de brandweer uit Capelle is vervolgens een brandweerman op het balkon afgezet. Doordat de balkondeur los was kon men makkelijk bij de gevallen man binnen komen.

Hierna konden de hulpdiensten zich ontfermen over de zorgbehoevende man. Hij bleek niet in staat te zijn geweest om zelf alarm te slaan. Door de oplettende buurvrouw heeft de man niet de hele nacht op de grond gelegen en is mogelijk ook erger voorkomen.

Hulpverlening Dianthus