8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Moordrechtse basisschool beklad met hakenkruizen en andere schunnigheid

De Moordrechtse basisschool de Achtbaan is beklad met hakenkruizen en andere schunnige symbolen. Een buurtbewoner ontdekte de symbolen zaterdagavond en plaatste rond 22.30 uur een bericht hierover in de Moordrechtse Facebookgroep “Je bent een Moordrechtenaar als…”. De symbolen zijn zeer waarschijnlijk zaterdagavond aangebracht op de school. Ook een bankje op het plein is beklad met de tekst “Heil Hitler”.

In het zelfde gebouw zitten meer basisscholen. Deze zijn gespaard gebleven. Waarschijnlijk omdat de pleinen beter verlicht zijn, meer in het zicht liggen of zijn afgesloten. De politie is inmiddels op de hoogte van de bekladdingen en is zondagmorgen bij de school aanwezig voor een onderzoek. Mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben van deze misselijke actie wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De school wil vandaag nog een schoonmaakbedrijf aan het werk zetten om de boel voor maandagmorgen weer schoon te hebben.

Update : De gemeente Zuidplas laat weten op facebook dat de gemeente de bekladdingen heeft laten verwijderen.

bekladding basisschool

bekladding basisschool

Advertentie