8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Provincie aan de slag met verzakking N219 bij Kerklaan

De provincie Zuid Holland gaat na de winterperiode de verzakking op de provinciale weg N219 ter hoogte van de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel nader onderzoeken. De kruising met de weg is in 2013 nog aangepakt maar ondanks reparatie in 2015 is er weer sprake van verzakking. De oorzaak is nog niet bekend, woordvoerder Menno Zijlstra legt uit : “De exacte oorzaak wordt nog nader verkend. Waarschijnlijk betreft het een combinatie van factoren, zoals het type ondergrond, het type verkeer en het feit dat er altijd een verschil in nazetting blijft tussen de nieuwe en oude opstelvakken/rijstroken.”

Vooral de nieuwe strook die is aangelegd is verzakt. De provincie hoopt wel dat na verloop van tijd de grond ingeklonken is, waardoor toekomstige verzakkingen niet meer zullen voorkomen. Overigens kent Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht veel problemen met dit soort verzakkingen door de zachte veengrond. Afgelopen jaar is bijvoorbeeld de kruidenbuurt met 30 tot 40 centimeter opgehoogd.

De provinciale woordvoerder legt uit welke stappen nu genomen gaan worden :  “Als de veiligheidsrisico’s niet direct hoog zijn, worden kleinschalige reparaties ingepland na de winterperiode. Indien ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn, zoals aanpassen van de fundering , worden deze geprioriteerd, worden de financiën beschikbaar gesteld en wordt het project uitgevoerd. Dit kan betekenen dat er in het najaar een grotere reparatie plaats vindt. Vooralsnog gaan we uit van kleinschalige reparaties na de winterperiode, waarbij we de situatie nauwlettend monitoren of grotere reparaties noodzakelijk zijn”.

Advertentie