8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Voetbalweekeinde : Groeneweg koploper, Moordrecht wint weer eens

Na lange winterstop stonden alle clubs uit Zuidplas dit weekend weer op de groene mat. Op zaterdag speelde Moerkapelle onder toeziend oog van de burgemeester Kats,  thuis tegen SIVEO”60 uit het Utrechtse Zegveld. Moerkapelle wist echter niet te scoren en door het ene doelpunt van SIVEO’60 bleeft Moerkapelle zonder punten en op de een na laatste plaats in 4C.

In de vierde klasse E wist Nieuwerkerk niet te winnen in en tegen SV Ommoord. De Rotterdammers wonnen met 3-2 en lieten de roodzwarten wederom zonder overwinning. In diezelfde klasse wist Moordrecht na een matige periode en het ontslag van trainer Frits van Dijk weer eens te winnen. Swift Boys uit Rotterdam werd in Moordrecht met 2-0 verslagen. Hopelijk is de weg naar boven al gevonden, vv Moordrecht is gestegen naar een elfde plek.

Op zondag deelde vv Nieuwerkerk in Gouda de punten met Olympia door een 1-1 gelijkspel. Nieuwerkerk staat hierdoor op een achtste plaats in de eerste klasse B en lijkt dit laatste zondagseizoen roemloos af te gaan afsluiten. In Zevenhuizen deed Groeneweg hele goede zaken door Wippolder uit Delft met maar liefst 5-2 te verslaan. Wippolder is een van de directe concurrenten van Groeneweg in de strijd op de titel. De middag werd nog mooier voor de Zevenhuizenaren toen uit Pijnacker het nieuws kwam dat Oliveo koploper CVV de Zwervers met 5-0 over de knie had gelegd. Door het betere doelsaldo staat Groeneweg nu aan kop in de tweede klasse D.

Advertentie