8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Nieuwerkerkers slachtoffer van rooftocht airbags uit sleutelloze auto’s

In de nacht van 4 of 5 februari hebben dieven een rooftocht gehouden door Nieuwerkerk aan den IJssel om zogenaamde KeyLess entry auto’s zonder braakschade te openen en de airbags te stelen. Dit meldt de buurtapp van Zuidplasveilig in een whatsapp bericht. Deze auto’s zijn makkelijk te openen omdat de eigenaar in de nabijheid al de auto automatisch kan ontgrendelen. Criminelen hebben deze software gekraakt en lijken nu deze modellen als voorkeur te hebben.

In ieder geval waren er inbraken op

-Schildmos seat ibiza.
-Dalkruid VW Golf variant (hier is naast de airbags ook navigatie ontvreemd)
-Zwanendaal Toyota Prius
-Haakmos 2 seat ibiza’s
-Goudmos VW Polo
-Schijfmos bedrijfsbus

Iets gezien, gehoord of heeft u camerabeelden? Neem dam contact op met de politie via 0900-8844. De buurtapp stuurt ook een link rond met tips hoe u dit kan voorkomen : https://www.nhnieuws.nl/nieuws/209482/Sleutelloze-auto-s-makkelijke-prooi-voor-dieven-hoe-voorkom-je-het   Wie wil deelnemen aan de buurtapp kan het beste gaan naar de site van Zuidplasveilig

Advertentie