8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Komen de schaatsen alleen in Zevenhuizen uit het vet?

Komen de schaatsen wel uit het vet? Een vraag die menig schaatsliefhebber zal hebben nu het een paar dagen aan het vriezen is. Een rondgang langs de ijsbanen geeft een wisselend beeld. In Moordrecht is het water nog niet geheel dichtgevroren en heeft echt nog fors wat vorst nodig. Op de bevroren delen liepen wel al wat watervogels maar meer ook niet.

IJsbaan in Moordrecht nog niet dichtgevroren

In de Hennipgaarde in Zevenhuizen is dit jaar voor het eerst een ijsbaan en die is geheel dichtgevroren en ziet er ook glad uit. Echter is het ijs zeker nog niet voldoende om op te schaatsen. Namens de Zevenhuizensche IJsvereniging laat Marina Veerman weten dat ze nog geen uitsluitsel kan geven over wanneer er geschaatst kan worden maar ze is wel trots dat de baan al in het eerste jaar er zo bij ligt.

IJsbaan Zevenhuizen wel dicht en glad maar kan nog niet op geschaatst worden

De baan in Hitland is helaas deze vorstperiode zeker geen topper. Het ijs is wel overal dicht maar op diverse plekken is zichtbaar dat het waterpeil is gaan zakken door mogelijke lekkage. Aan de kant bij de hondenspeeltuin is dat nog meer zichtbaar doordat er gras door het water heen komt. Het waterpeil komt overeen met de eerdere foto’s van GouweIJsselNieuws van afgelopen zondag dus lijkt het ook niet aangevuld te zijn. Wel ligt er veel water naast de baan en is er zelfs een afvoergeul gemaakt naar de sloot.

Gras en onregelmatigheden in het ijs door mogelijke lekkage
volgende vorstperiode beter?
Advertentie