8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Moordrecht snapt geen bal van weggehaalde fietsenstalling

De gemeente Zuidplas heeft, zoals ze zelf meld op facebook, na veel klachten de fietsenstalling op ’t Smidse in Moordrecht weggehaald en verplaatst naar de buitenkant van het winkelcentrum. Ouderen en minder validen hebben bij de gemeente gemeld dat ze overlast hebben van fietsers op de stoep voor de Albert Heijn en Aldi. Volgens de verkeersregels is het een voetpad waarop fietsen verboden is.

Op de facebook pagina Je Bent Moordrechtenaar zijn de meningen echter erg verdeeld en is er ook verbazing dat de gemeente dit zomaar doet zonder overleg.  Veel reacties gaan dan ook dat de nieuwe locaties van de fietsenrekken juist er voor zorgen dat de toegankelijkheid minder maken.Zo zegt Rika Maasland de Jong “Jammer dat ze er verleden week er nog niet stonden bij de Dio. Toen de gemeente leden met rolstoelen en scootmobiels door de gemeente reden. Konden ze gelijk zien wat een opstaken ze tegen kwamen. Want als er fietsen staan kan je er met deze middelen er niet langs”.

Maar ook diverse bewoners herkennen de klachten bij de gemeente en vragen zich af of het echt zoveel moeite kost om die paar meter verder te lopen. Eén bewoner vraagt zich af of het niet mogelijk is om een parkeerplaats op te offeren voor fietsparkeren om zo de stoep leeg te houden. Cor Laurier vroeg zich af “waarom duurt het plaatsen van het beeld met meisje met de vink zo lang door een vergunning en mag dit zomaar”. De verplaatste plekken zijn vandaag echter verlaten en veel fietsen staan nu op de standaard op de stoep voor de winkels.

Advertentie