Digisterker : cursus omgaan met Digi-D

Het is weer bijna zover! De belastingaangifte komt eraan en  moet worden ingediend! De gemeente Zuidplas werkt tegenwoordig met digitale inbox en veel zaken kunt u tegenwoordig digitaal regelen. Maar voor een groot aantal mensen vormt de digitale overheid nog een drempel.

Hoe gebruik ik mijn DigiD, wat is de berichtenbox? Waar kan ik mijn pensioenoverzicht terugvinden? Is het allemaal wel veilig? Kan ik iets verkeerd doen? Kortom, onzekerheid en angst kunnen hierbij een grote rol spelen. Daarom biedt De Bibliotheek De Groene Venen de cursus ‘Digisterker’: werken met de elektronische overheid’ aan. In vier bijeenkomsten maakt u kennis met de digitale overheid. Het zou toch veel makkelijker zijn als u dit zelf kunt regelen! Thuis, wanneer het u uitkomt!

U leert handige informatie te vinden en krijgt inzicht in hoe u iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld uw eigen gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. Verder leert u hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je deze DigiD kunt gebruiken. Ook is er aandacht voor wachtwoorden en veilig internetgedrag.
Met deze handige cursus kunt u zichzelf straks goed redden en beter uw weg vinden bij de overheid.

Start van de cursus: Nieuwerkerk aan den IJssel: dinsdag 6, 13, 20 en 27 maart 2018 van 09.30 – 11.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek (De Batavier)Deelname bedraagt 10,00 voor de hele cursus (inclusief werkboek). Voor meer informatie kunt u bellen met Elja Franken ( 0182 – 64 97 74). Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek of via e-mail: digisterker@bibliotheekdegroenevenen.nl