Moordrecht kan zich toch niet meten met Almelo, stoplicht staat alleen op rood

storing verkeerslichten

Het leek de afgelopen week zo mooi. Moordrecht eindelijk compleet met een heuse verkeerslichten installatie. Het beroemde citaat van Herman Finkers “Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen in Almelo is altijd wat te doen” is ook van toepassing op het dijkdorp langs de Hollandsche IJssel. In de praktijk blijkt het echter toch wat lastiger te zijn. De tijdelijke verkeerslichten installatie staat zondag 11 februari alleen nog maar op rood.

Verkeersdeelnemers staan vaak minuten lang te wachten om uiteindelijk toch maar door rood te rijden. Een enkeling kan dat echt niet doen er keert zijn voertuig om een stuk om te rijden.

De verkeerslichten staan op het Westeinde vanwege werkzaamheden aan de stroomvoorziening in Moordrecht. Na een grote stroomstoring in het dorp vorige maand bleek het hoog nodig te zijn om een aantal hoofdkabels te vervangen. Hoe lang de werkzaamheden nog duren is niet bekend.

storing verkeerslichten moordrecht