8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Politiek betuigt liefde naar kiezer maar of het wederzijds is…

Verschillende politieke partijen in Zuidplas hebben dit jaar Valentijnsdag aangegrepen als hét moment om inwoners te benaderen over de aanstaande verkiezingen. Zo werden reizende inwoners  aangesproken, werden vrijwilligers in het zonnetje gezet en werd er gesproken met jongeren.
De VVD en de SP hadden het treinstation in Nieuwerkerk aan den IJssel uitgekozen om inwoners voor hun treinreis – letterlijk – stil te laten staan bij de verkiezingen. Of beide partijen vooraf van elkaar wisten dat ze beiden hetzelfde moment en dezelfde plek hadden uitgekozen voor de verkiezingscampagne is niet bekend. De sfeer lijkt aan het begin van de 3e verkiezingscampagne in Zuidplas erg gemoedelijk. Zo twitterde VVD-kandidaat Leendert Karreman een selfie samen met SP-lijsttrekker Jan Baas. De SP vertrok na de ochtendspits naar de markt in Moordrecht om ook daar in gesprek te gaan met inwoners.

Het CDA koos ervoor om de treinreizigers deze woensdagochtend met rust te laten en richtte zich op vrijwilligers. Zo bracht CDA-lijsttrekker Tinet de Jonge een bezoek aan de verzorgingstehuizen in Nieuwerkerk, Zevenhuizen en Moerkapelle. Doel van de bezoeken was om de vrijwilligers van de Zevenster, de Meander en Beth San in het zonnetje te zetten. Hierbij werden de vrijwilligers ook getrakteerd op een taart.

De Christenunie-SGP stuurde Willem-Jan Verdoes op pad. Verdoes is met een leeftijd van 20 jaar de jongste kandidaat op een verkiesbare plek in Zuidplas. Verdoes wilde op deze Valentijnsdag een goede match. “Niet zozeer een romantische date voor mijzelf, maar een match tussen jongeren en politiek” verduidelijkt Verdoes in een vlog. Hij besloot daarom om op Valentijnsavond in jongerencentrum ‘Het Blok’ in gesprek te gaan met jongeren over de lokale politiek in Zuidplas.

Advertentie