8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Gemeente heeft intentie om v.v. Moordrecht te gaan verplaatsen

Het college van B&W gaat de gemeenteraad vragen om in te stemmen met een verplaatsing van het huidige sportcomplex naar een nieuwe locatie elders in het dorp. Dit voorstel komt voort uit een haalbaarheidsonderzoek welke de gemeente liet uitvoeren. Voetbalvereniging Moordrecht kan niet verder groeien door de krapte op de huidige locatie en had dit plan al eerder bij Zuidplas gemeld.

Uit het onderzoek blijkt echter niet alleen mogelijk om een toekomstbestendige accommodatie te bieden aan v.v. Moordrecht, ook de scouting kan mee verhuizen naar het nieuwe complex. Dit is al een lang gekoesterde wens om aan de rand van het dorp een nieuwe clubgebouw te krijgen in plaats midden in de bebouwing.

Ook de ontwikkeling van de schoollocatie aan de Vierde Tochtweg kan worden opgepakt en het huidige terrein kan worden gebruikt als vliegwiel voor de sloop van de 175 sociale huurwoningen in de vijftiger jaren buurt. Hiervoor komen dan 185 sociale huurwoningen terug waarvan 40% zal worden gebouwd op de huidige locatie. Wanneer het plan naar de gemeenteraad gaat is nog niet bekend.

Advertentie