8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Nieuwe sportstichting gaat Zuidplas vitaler maken (video)

Met de ondertekening van de subsidieovereenkomst tussen sportstichting Zuidplas en de gemeente Zuidplas wordt een nieuwe impuls gegeven aan de sport in het algemeen in Zuidplas. Hiermee worden de activiteiten van de gemeentelijke afdeling Sport en Bewegen en het bestuur van het Polderbad in een nieuwe stichting ondergebracht, inclusief al het personeel. De taak van de stichting is niet alleen het beheer van alle binnensport accommodaties en zwembaden maar ook het uitvoeren van het sport- en beweegbeleid van de gemeente.

Voorzitter Roelof Oldenburger presenteerde op 15 februari de stichting als het centrale loket voor sporten en bewegen. De reeds bestaande activiteiten, zoals de G-Olympics en Bravo, worden voortaan vanuit deze organisatie georganiseerd, maar ook wordt gedacht aan sportinstuiven tijdens de schoolvakantie en vaker zwemdisco’s tijdens rustige perioden in de zwembaden.  Het budget voor het beheer en voor de organisatie van de activiteiten bedraagt 600.000 euro per jaar. Oldenburger wil ook dat per 2018 een echte sportprijs in Zuidplas komt, voor de sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar.

Wethouder Van Woudenberg sprak over 1+1=3 als het gaat over de samenvoeging. Doordat er veel minder dubbel werk wordt gedaan komt er binnen het budget meer geld vrij voor de activiteiten. De wethouder verwacht minimaal 2 grote nieuwe initiatieven per jaar van de stichting.

Voorzitter Oldenburger roept het bedrijfsleven op om op enige manier bij te dragen, waardoor er nog meer activiteiten georganiseerd kunnen worden binnen Zuidplas, zodat de vitaliteit van de inwoners zal groeien. De overeenkomst heeft een duur van vier jaar.

Advertentie