8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Kindergemeenteraad gaat voor sponsorloop KWF

De kindergemeenteraad van de gemeente Zuidplas heeft gekozen om een sponsorloop te gaan organiseren voor KWF kankerbestrijding.  Dit idee kreeg, van alle ingediende ideeën, de meeste stemmen in de vergadering van de kindergemeenteraad in november. Daarom mag nu de “grote” gemeenteraad op dinsdag 6 maart 2018 er een besluit over nemen.

Tijdens deze raadsvergadering zal kinderburgermeester Quinty Kalmeijer het voorstel toe lichten. In het raadsvoorstel staat dat het vooral belangrijk is dat er een goede samenwerking nodig is op het gebied van afstemming, inzet EHBO, het opleuken van de tocht en andere taken. De kindergemeenteraad heeft hier jaarlijks een budget voor en daar moet de gemeenteraad een besluit over nemen. Welke raadsleden zich die avond als vrijwilliger aanmelden is nog niet bekend.

De kindergemeenteraad is van 2010 ingesteld in de gemeente Zuidplas. Elk schooljaar wordt deze raad gevuld met kinderen uit groep 8 van alle basisscholen vanuit Zuidplas. Deze scholen kiezen vooraf (als de kinderen nog in groep 7 zitten) hun eigen raadslid. Deze komen dan in mei bij elkaar en kiezen gezamenlijk de nieuwe kinderburgemeester. De kindergemeenteraad start altijd met een speelse doch leerzame les staatsrecht van burgemeester Kats en als sluitstuk van de raadsperiode is het bezoek aan het provinciehuis en de Tweede Kamer.

foto boven, kindergemeenteraad in actie, bron : twitter burgemeester Kats

Bezoek kindergemeenteraad 2015 met Tamara van Ark en Anouska van Miltenburg
Advertentie