8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Resten hennepkwekerij neergegooid in Eendragtspolder

Op woensdag 28 februari troffen de bijzondere opsporingsambtenaren van Staatsbosbeheer een enorme hoeveelheid afval aan die afkomstig bleek te zijn van een hennepkwekerij. De resten aarde, substraat en andere troep waren langs de van Oudheusdenweg in de berm neergegooid. Staatsbosbeheer heeft direct een onderzoek ingesteld of de herkomst van de materialen nog te achterhalen was maar dat mocht niet baten. Hierna heeft Staatsbosbeheer de troep opgeruimd.

In de Eendragtspolder, wat onderdeel is van het recreatieschap Rottemeren, is niet de gemeente maar Staatsbosbeheer de beheerder. Helaas komen dit soort afvaldumpingen van hennepkwekerijen vaker in de natuurgebieden in Zuidplas. Omdat de daders vrijwel nooit gevonden worden draaien de beheerders op voor de kosten van opruimen. Indien het gaat om chemicaliën voor bijvoorbeeld XTC kunnen deze kosten tot in de tienduizenden euro’s oplopen. Dat bleek gelukkig in dit geval niet zo te zijn.

 

Advertentie