8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

IJsclub Moordrecht opent halve baan op vrijdag 2 maart

De IJsclub in Moordrecht heeft vrijdagmorgen om 11.00 uur de halve baan opengesteld voor het publiek. Vrijwilligers hebben vrijdagmorgen eerst een deel van de baan afgezet omdat er in de ijsbaan nog een wak ligt. De rest van de baan is goed te gebruiken. De baan is vooral geschikt als ijsbaan voor kinderen. Voor hardrijders is de baan nu te klein. Tot hoe laat de baan open blijft vandaag is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval kan er ook in de avond nog geschaatst worden.

De ijsbaan van de Moordrechtse IJsclub is te bereiken via de Leliestraat 72 in Moordrecht. Het is voor het eerst sinds 2012 dat de IJsclub in Moordrecht de baan open kan stellen. Bestuursleden van de Moordrechtse IJsclub hebben het in 30 jaar niet meegemaakt dat de baan begin maart nog open kan.

De IJsclub in Zevenhuizen heeft voor de derde dag de nieuwe ijsbaan op de Hennipgaarde in gebruik. Daar kan tegen een kleine vergoeding op een veilige baan geschaatst worden. Ook op de IJsbaan in het Hitland gebied in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn tientallen schaatsers gezien. Het ijs is daar van slechte kwaliteit. Eigenlijk is ook daar maar een halve baan te gebruiken (aan de kant van de weilanden). Vooral aan de kanten is het ijs van slechte kwaliteit en zijn mensen eerder door het ijs gezakt. Bij de baan zijn verder geen voorzieningen.

Verder wordt op een aantal plaatsen op kleinere sloten geschaatst. Ook is op een deel van de Hennipsloot sinds donderdag 1 maart geschaatst. Een ander deel van deze bekende schaatslocatie ligt echter nog open. Het ijs in de regio is op veel plaatsen verraderlijk omdat door de harde wind sprake is van veel wind wakken. Daarnaast heeft de inmiddels sterke zon het ijs geen goed gedaan. Schaatsen op de Ringvaart van de Zuidplaspolder en de Rottemeren is daardoor onverantwoord en niet mogelijk.

Foto boven, schaatsers op de Moordrechtse ijsbaan, foto onder schaatsers op de Hennipsloot

Onderstaand een verzameling foto’s gemaakt in de regio op vrijdag 2 maart 2018

Ijspret op de baan van Zevenhuizen, Hitland en Moordrecht en ook een paar om de ringvaart

Geplaatst door Gouwe IJssel Nieuws op Vrijdag 2 maart 2018

Advertentie