8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Voorjaarsvakantie vol met winterpret

De voorjaarsvakantie van 2018 was voor jong en oud een echte wintervakantie. Veel mensen trokken naar de bergen om daar de ski”s onder te binden maar hier in Nederland was er dit jaar veel plezier op het ijs en met sneeuw. Daarom een korte terugblik op een mooie week waar vooral de vrijwilligers van de Moordrechtse íjsclub en de Zevenhuizensche ijsclub alle zeilen hebben bijgezet om te kunnen schaatsen en dat is gelukt! Weerman Leen de Koning noemde op facebook het al bijzonder dat er geschaatst kan worden in de weerkundige lente en al helemaal op natuurijs.

Moordrecht had maar een halve baan maar het plezier was er niet minder om en er werd zelfs een wedstrijd strijkijzerwerpen gehouden. Volgens een van de bestuursleden was het voor het eerst in zijn dertigjarige bestuurslidmaatschap dat er in maart geschaatst werd. De baan had wel een groot windwak maar met goede afzetting prima bruikbaar geweest op de vrijdag en zaterdag.

Strijkijzer werpen in Moordrecht (foto Moordrechtse IJsclub)

De Zevenhuizensche IJsclub ging woensdag al open met haar landijsbaan, die voor het eerst was aangelegd. Tot en met zaterdag was het er druk en gezellig en de vrijwilligers deden er alles aan om de baan ook nog sneeuwvrij te maken op zaterdag. Over de kwaliteit van de ijsbaan in Hitland is genoeg gezegd en heeft zelfs al tot politieke vragen geleid. Niet alleen op ijs van de ijsclubs maar ook op natuurijs werd er massaal geschaatst. Het was erg druk op de Hennipsloot in Zevenhuizen en op de ringvaart in Moordrecht. In Moerkapelle werd geschaatst en een zware skelter race gehouden op het ijs.  Ook op slootjes en vijvers waren overal mensen te vinden.

Na zaterdag was de winterpret klaar, de ijsbanen zijn gesloten en het is met de enorme stijging van de temperatuur ook gevaarlijk nu nog natuurijs op te gaan. Om nog terug te kijken hebben we twee albums op onze facebookpagina staan:

IJspret 2 maart 2018
IJspret 3 maart 2018

Advertentie