8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Woningbouwvereniging en politie gaan samen de wijk in

Woningbouwvereniging Mozaïek Wonen en de politie van het team Waddinxveen Zuidplas hebben samen de handen ineen geslagen. Beide organisaties willen meer contact met de mensen in de wijk. In de Westeinde flat in Moordrecht hebben beide organisaties gezamenlijk als proef een bijeenkomst georganiseerd.
Tijdens de bijeenkomst konden de huurders van de flat terecht bij Marloes Kraan van de Woningbouwvereniging en bij Ruud Danen, de wijkagent van Moordrecht. De laagdrempelige bijeenkomst werd gehouden in de hal van de flat. Bewoners konden dinsdagavond onder het genot van een glaasje drinken in gesprek over veiligheid en leefbaarheid.
De gesprekken gingen onder andere over afval dumpen naast de flat en het neergooien van voedsel in het bloemperk voor de flat. Voor de vogels is dat misschien een goed idee maar het trekt ook veel ongedierte zoals ratten en muizen aan. Verschillende bewoners blijken af en toe behoorlijk last te hebben van muizen.
Mozaïek Wonen wil met dergelijke bijeenkomsten het contact met de huurders verbeteren. Ook voor de politie ligt er een uitdaging. Doordat het politiebureau nu verder bij de inwoners vandaan is wil de politie dichterbij de inwoners komen door de wijk in te gaan en dergelijk bijeenkomsten te organiseren. Beide organisaties hebben elkaar nu gevonden en willen dit soort bijeenkomsten meer gaan organiseren.

Westeinde politiebijeenkomst met Mozaik

Advertentie