College Zuidplas vermaakt ouderen tijdens NLDoet in Beth San Moerkapelle

NL Doet

Het College van B&W heeft vrijdag 9 maart vrijwilligerswerk gedaan in verzorgingshuis Beth San in Moerkapelle. Burgemeester Gert-Jan Kats en de wethouders Daan de Haas, Rik van Woudenberg togen naar het verzorgingshuis ter gelegenheid van NL Doet. Dit is een jaarlijks landelijke actie van het Oranjefonds om verschillende vormen van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.

Na een aantal jaar klussen bij verenigingen kwam het college nu de vrijwilligers helpen die zich het hele jaar inzetten bij de verschillende activiteiten die voor ouderen worden georganiseerd. Zo heeft het College vrijdagmorgen uitgebreid geholpen bij met maken van knutselwerkjes en is er een wandeling gemaakt met de bewoners van Beth San in de omgeving. Ook werden er voor de liefhebbers spelletjes georganiseerd. Na afloop werd er gezamenlijk gegeten.

Mensen die ook iets willen doen in hun omgeving kunnen dit weekend hun handen uit de mouwen steken. Bij verschillende verenigingen en instellingen, ook in de gemeente Zuidplas, is zowel op vrijdag als op zaterdag van alles te doen. Een overzicht van de werkzaamheden is te vinden op de website www.nldoet.nl. Op de site is ook te zien hoeveel mensen zich al bij een klus hebben ingeschreven.