Automobilist ziet bloembak over het hoofd op Westeinde Moordrecht

De inzittenden van een auto zijn zaterdagavond 10 maart met schrik vrij gekomen na een forse aanrijding op het Westeinde. De bestuurder van de auto zag bij het inrijden van het dorp op het Westeinde een bloembak over het hoofd. De aanrijding is met een flinke snelheid gebeurd want er is weinig van de bloembak meer over.
Het ongeluk gebeurde zaterdagavond rond de klok van 20.30 uur. .De restanten van de bloembak zijn bij de aanrijding op het naast liggende fietspad terecht gekomen. Passerende fietsers werden net niet geraakt door de brokstukken. De bloembakken zijn bij de afrit vanaf de dijk van de Hollandsche IJssel op het Westeinde geplaatst. Het is de bedoeling dat ze de snelheid uit het verkeer halen. Het komt vaker voor dat automobilisten de bloembak raken. Maar zo fors als deze keer is nog niet eerder gebeurd.

Volgens buurtbewoners was het dit keer wachten op een klap omdat sinds een aantal weken geen reflectoren meer op de bloembak zitten. Die zijn er bij een vorige aanrijding vanaf gereden en nog niet terug geplaatst. Buurtbewoners zeggen dat ze dit al een aantal keer bij de gemeente gemeld hebben.