Spoorweglaan en 4e Tochtweg dicht vanwege reparatie stormschade

De Spoorweglaan en Vierde Tochtweg bij Moordrecht zijn donderdag 15 maart afgesloten vanwege werkzaamheden. Hierdoor is op deze dag ook geen doorgaand verkeer op deze wegen mogelijk. De afsluiting is nodig vanwege reparatiewerkzaamheden na de storm van 18 januari. De weg wordt door inwoners van Moordrecht regelmatig gebruikt als achterdeur om het dorp uit te komen richting Nieuwerkerk.

OpĀ  18 januari raakte de bovengrondse stroomvoorziening op meerdere plaatsen beschadigd. Twee bokpalen zijn afgebroken en sinds die tijd provisorisch gerepareerd. Omdat op de Vierdetochtweg en Spoorweglaan niet voldoende ruimte is in de grond lopen langs deze weg de stroomkabels nog boven de grond. De grote houten palen waar de kabels aan hangen worden bokpalen genoemd.

Vanwege de storingsgevoeligheid probeert netbeheerder Stedin nog altijd zoveel mogelijk bovengrondse kabels de grond in te werken. Dit wordt op dit moment ook langs de Zuidelijke Dwarsweg gedaan. Voor zover bekend gaat dat langs de Spoorweglaan voorlopig nog niet gebeuren omdat de grond hiervoor niet geschikt is.