8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

100 gratis reanimatietrainingen voor Hartveilig Zuidplas in 2018

Gemeente Zuidplas en Rotary Zuidplas werken in 2018 samen om van Zuidplas een hartveilige gemeente te maken. De gemeente neemt de taak op zich om voldoende AED’s (reanimatie apparatuur) te gaan regelen en de Rotary gaat zorg dragen dat de vrijwilligers worden opgeleid om zo een goed netwerk van levensredders te krijgen. Er zijn vrijwilligers nodig om te kunnen reanimeren bij een hartstilstand. Hiervoor is een netwerk noodzakelijk. Medio april organiseert de gemeente Zuidplas hiervoor een startbijeenkomst.

Wethouder Daan de Haas:  “En nu snel op weg naar een Hartveilig Zuidplas!” (foto : Gemeente Zuidplas)

Rotary Zuidplas en ondernemend Zuidplas hebben, dankzij de lopers en sponsoren van de Santa Run  in 2017, geld opgehaald dat wordt ingezet om zoveel mogelijk mensen een reanimatiecursus te laten volgen bij de trainers van Stichting Nederland Reanimeert. Aanmelden kan via www.ikkanreanimeren.nl/aanmelden en wie e al een certificaat heeft kan,zich eveneens melden op deze website.

Santa Run 2017 leverde genoeg op voor 100 cursusplekken reanimatie

 

Advertentie