8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Drie aanhoudingen bij nieuwe wietkwekerij Ambachtweg Moordrecht

In een loods aan de Ambachtweg in Moordrecht heeft de politie maandagavond 12 maart een hennepkwekerij aangetroffen. Het speciale hennepteam van de politie ging de loods binnen nadat de politie informatie had gekregen over de kwekerij. Voor de inval heeft de politie al het nodige onderzoek gedaan.

In het pand werden 448 planten aangetroffen. Een 34-jarige man uit Alphen is in de loods aangehouden. Twee andere betrokkenen, een 33-jarige man uit Gouda en een 31-jarige man uit Moordrecht zijn kort daarna aangehouden. In een woning van een verdachte werd een doorzoeking verricht. Daarbij zijn een aantal auto’s, een Harley en een doorgeladen vuurwapen in beslag genomen. De planten zijn inmiddels verwijderd en ook de apparatuur is in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek.

Aan de Ambachtweg zijn al meer illegale kwekerijen aangetroffen. Eind vorig jaar trof de politie een kwekerij aan pal naast de brandweerkazerne van Moordrecht. De kwekerij zat in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw als waar de spuitgasten hun onderkomen hebben. Begin dit jaar is dat pand op last van de burgemeester voor drie maanden verzegeld. In die tijd mag er niemand komen.
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Mede vanwege dit gevaar vraagt de politie om vermoedens van wietkwekerijen door te geven. Dan kan via 0900 – 8844 maar ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.

 

Advertentie