ProgFrog op zondagmiddag blijft verrassen

Elke maand zijn er in de grote zaal van ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel een of meer optredens van ProgFrog. Terwijl het jongerenwerk in de andere ruimte doorgaat staat de zaal vol met liefhebbers van progressieve rock. De organisatie weet iedere keer weer verrassende acts op het programma te zetten. Soms kiest een artiest liever de kleine zaal in Nieuwerkerk in plaats van op de zaterdagavond in het grotere zaal van de Boerderij in Zoetermeer.

De organisatie heeft inmiddels in de wereld van de progressieve rock, ook wel bekend als symfonische rock, een vaste plek weten te veroveren in het circuit. Er zijn bands die eerst op ProgFrog speelden en nu een theatertour hebben, zoals de Supertramp tribute band Supertrap. Op zondag 18 maart stonden er twee Poolse bands op het programma: stevige progrock van het Retrospective die vooral qua stijl vooral meer richting de spierballensymfo van Dream Theater gaat met invloeden van Pink Floyd en Porcupine Tree. Tijdens het optreden sprong de gitarist in het publiek maar speelde door. De andere band Ayden was iets minder hard en speelde echt de traditionele kant van IQ, Jadis en Saga. Zie hieronder een fotoverslag.

Retrospective :

En foto´s van Ayden :

Reacties