8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Wethouder van Woudenberg keert niet terug in de gemeenteraad

Na het verlies van D66 Zuidplas tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heeft D66 lijsttrekker en huidig wethouder Rik van Woudenberg besloten niet tot de gemeenteraad van Zuidplas toe te treden. Rik betreurt het dat het onvoldoende gelukt is de kiezer te overtuigen om op D66 Zuidplas te stemmen. “Gezien het resultaat is het niet reëel om als (oud)wethouder toe te treden tot de gemeenteraad in een fractie van maar twee personen,” aldus Rik van Woudenberg.

“Als gemeenteraadslid spreek je dan de eerste jaren met collega-raadsleden en het (nieuwe) college over dossiers die je zelf hebt ingestoken en hebt behandeld, dat is niet wenselijk,” aldus Rik, “In een fractie met vier personen was dit geen probleem geweest omdat er dan genoeg andere onderwerpen waren geweest, die niet in mijn portefeuille als wethouder zaten. In een fractie van twee personen kan dit niet”.

De fractie van D66 Zuidplas in de gemeenteraad zal de komende jaren bestaan uit Frans Klovert en Chantal Bon-van de Griek.

“Ik heb groot vertrouwen in hen en ben ervan overtuigd dat Frans en Chantal het duidelijke D66 Zuidplas geluid in de gemeenteraad zullen laten horen. Ik wens ze veel succes.” aldus van Woudenberg

Van Woudenberg had als wethouder de afgelopen vier jaar de portefeuilles: Duurzaamheid, Subsidiebeleid, Dorpshuizen, Recreatiewoningen, Vastgoed en Grondbedrijf van de gemeente en Inwoners- en ondernemersparticipatie. In maart 2017 nam hij ook de portefeuille Dierenwelzijn, Onderwijs, Openbare Ruimte en Afval over van vertrekkend wethouder Muller.

Advertentie