8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Kom in de Kas 2018 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Ook in 2018 is er weer een kom in de kas dag in de Zuidplaspolder. Op zaterdag 7 april openen tuinders hun kassen tussen 10:00 en 17:00 uur, dit jaar in Nieuwerkerk aan den IJssel.  Hier staan de deuren wagenwijd open en laten enthousiaste tuinders hun mooie producten en innovatieve groeimethoden zien. Kwekerij Reijm Nieuwerkerk is een veelzijdig bedrijf dat twee zeer verschillende producten kweekt: Gerbera’s en potplanten. Passie Plant is gespecialiseerd in het telen van twaalf soorten Rhipsalis. Wilt u alles over de beregening en electrotechniek weten bezoek dan het bedrijf Marck Water & Elektrotechniek B.V. (zie onderstaande kaart voor details).

Via een helicoptervlucht kan men het gebied aanschouwen. Door de diversiteit van de teelt is er op elk bedrijf iets anders te zien en te beleven. Dat is net zo leuk en leerzaam voor kinderen, als interessant en inspirerend voor ouders. Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen springen op een luchtkussen en meedoen aan een kleurwedstrijd. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd. In Nieuwerkerk aan den Ijssel nemen zeven bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 op zaterdag 7 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Er wordt echter geadviseerd op de fiets te komen.Kom in de Kas is 2ratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Advertentie