8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Alzheimer café : speciaal voor de partners van mensen met dementie

Deze keer heeft het Alzheimercafé een mantelzorgbijeenkomst voor de partners van mensen met dementie op 19 april. Deze is in de middag en vindt plaats op locatie Meidoorn 1a in Nieuwerkerk aan den IJssel. Er blijkt een behoefte bij mantelzorgers om te kunnen praten over wat het sociaal emotioneel met je doet om langzamerhand je partner te verliezen aan dementie. Het is namelijk erg moeilijk om je mentaal daarop voor te bereiden en men ervaart vaak weinig ruimte om hier met anderen over te kunnen praten.

We hopen deze middag op er -en herkenning bij de deelnemers. Als er behoefte blijkt aan continuering van deze vorm van lotgenotencontact dan zullen we vanuit Welzijn Zuidplas vervolgbijeenkomsten organiseren. U bent van harte uitgenodigd, de koffie staat vanaf 13.30 klaar.

Heeft u deze middag geen opvang voor uw partner? U kunt hem of haar brengen voor een gezellige middag bij dagbesteding ‘Gewoon Dichtbij’ op Kerklaan 98 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hieraan zijn geen kosten verbonden maar wel graag van tevoren opgeven op bij Nel Wakker, Welzijn Zuidplas, Tel: 0652834684

Advertentie