8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Zonnige en drukbezochte “Kom in de Kas” in Zuidplas (video)

De éénenveertigste  editie van Kom in de Kas in Zuidplas werd een drukbezochte. Mede door het mooie lenteweer wisten veel mensen de kassen in het glastuinbouwgebied in Nieuwerkerk aan den IJssel te vinden voor een bezoekje.

Acht bedrijven in Nieuwerkerk aan den IJssel  zetten hun deuren open voor het grote publiek.  Bezoekers konden met verschillende soorten glastuinbouw of daaraan gerelateerde bedrijven kennismaken.  Zo kon men aan de Eerste Tochtweg  bij Tas Tomaten zelf kijken hoe smakelijke snoeptomaatjes gekweekt en geplukt werden. Uiteraard was het ook mogelijk om diverse tomatensoorten zelf te proeven, wat ook volop gebeurde.  Bij de Firma Lots of Flowers waren mini-gerbera’s te zien, die men ook zelf aan kon schaffen om mee naar huis te nemen.

Bij Passieplant kon men rondstruinen door een kas waar diverse “easy care” vetplanten gekweekt worden. In de kas stonden ongeveer 300.000 van deze groenblijvende planten, dus er was genoeg te zien.  Bij Reijm Groente en Fruit kon iedereen zelf verse groente, fruit, noten en peulvruchten aanschaffen om thuis ook nog wat na te genieten met een gezonde snack of maaltijd.  Bij Reijm Rozen waren, zoals de naam al doet vermoeden, meerdere rozenrassen te bewonderen. Bezoekers kregen hier ook een prachtige roos om zelf mee naar huis te nemen.

Aan de Albert ‘t Hartweg kon men binnenkijken bij Reijm Nieuwerkerk BV. Dit bedrijf kweekt al meerdere generaties lang potplanten en Gerbera’s op deze locatie. Ook hier konden bezoekers planten en bloemen kopen om nog thuis van na te genieten. Bij J.C. Verburg worden alle decennia lang komkommers gekweekt op zo veel mogelijk biologische wijze. Hier kon men zien hoe deze groene groente nu eigenlijk groeit en geoogst wordt. Tot slot kon men terecht bij de firma Marck Water en Electrotechniek, een water- en electrotechnisch installatiebedrijf  voor de glastuinbouwsector en boomkwekerijsector. Hier kon men uitleg krijgen over het belang van water en voedingsstoffen voor de optimale groei van bomen  en planten.

Aan de Eerste Tochtweg was het net zoals voorgaande jaren mogelijk om per helikopter een rondvlucht boven het kassengebied te maken. Van deze mogelijkheid werd, mede door het mooie weer, gretig gebruik gemaakt. Tientallen mensen kozen het luchtruim om Zuidplas een uitgebreid van boven te kunnen bewonderen.  Bij diverse bedrijven was het mogelijk om en hapje en een drankje te nuttigen, en waren er speeltoestellen en aaibare dieren voor de kleinste bezoekertjes.

Hieronder de foto- en videobijdragen van Gouwe IJssel Nieuws:

 

Advertentie