8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Gewonde en veel vertraging door ongeval A20 Nieuwerkerk

Het verkeer op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel heeft vrijdagmiddag 20 april forse vertraging opgelopen door twee ongevallen. Bij het eerste ongeval is één persoon gewond geraakt. Het ging dit keer om de rijbaan richting Rotterdam. Dit is dus in de andere richting waar normaal veel aanrijdingen gebeuren.

Het eerste ongeval ontstond net iets voor 18.00 uur. Een automobilist is door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en vol in de vangrail geklapt. Het slachtoffer is lange tijd op de locatie van het ongeval behandeld en daarna met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de afhandeling van het ongeval gebeurde een tweede aanrijding. Een vrachtwagenchauffeur lette niet op en kwam tegen een personenauto tot stilstand. In eerste instantie wilde de betrokkenen  het ongeval op dezelfde plaats afhandelen. Maar hiermee blokkeerde ze de enige overgebleven rijbaan. De vrachtwagen en personenauto zijn vervolgens door de hulpverleners een klein stukje verder gestuurd waar ze de papieren konden invullen.

Het verkeer vanuit Gouda liep forse vertraging op in een file die al op de A12 begon. De politie doet onderzoek naar de ernstige aanrijding. Voor zover bekend zijn daar geen andere voertuigen bij betrokken geraakt. Nadat alle brokstukken waren opgeruimd is de weg richting Rotterdam weer vrijgegeven.

Advertentie