8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

visdiefeilanden in Eendragtspolder officieel in gebruik genomen

Op donderdag 19 april 2018 heeft wethouder en bestuurslid van recreatieschap Rottemeren, Rik van Woudenberg de visdiefeilanden in de Eendragtspolder officieel geopend. Hij deed dit samen met Rien van der Vorm die als coordinator van natuurwerkgroep Rotta actief is. Na de opening werd er voor de aanwezigen een excursie gehouden rond de polder. Vrijwilligers van Rotta zijn al weken hard aan de slag geweest om de drijvende onbegroeide eilandjes op te bouwen in het water.

De waterrijke Eendragtspolder herbergt volop vis voor de sierlijke visdiefjes. Vorig jaar legde Natuur- en Vogelwacht Rotta al twee drijvende visdiefeilandjes aan in recreatiegebied de Bleiswijkse Fles. Mét succes, want diverse visdiefjes hebben er gebroed. Ook in de Eendragtspolder komen nu volop kansen voor visdiefjes om zich voort te planten.

De aanleg van de visdiefeilandjes is één van de maatregelen om de natuur in het Rottemeren­gebied te verrijken. Het is onderdeel van het project Biodiversiteit van het Recreatieschap Rottemeren en is mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland. De J.E. Jurriaanse Stichting heeft deze visdiefactie gefinancierd. Kijk voor meer informatie over de bouw van de visdiefeilandjes of andere informatie over weidevogels op www.rotta-natuur.nl.

Grote opkomst bij ingebruikname eilanden
Officiele in gebruik name door wethouder Rik van Woudenberg en Rien van der Vorm, coördinator Rotta Natuurwerk.
visdiefeilanden in de Eendragtspolder, gebouwd door Rotta
Grote belangstelling voor excursie weidevogels
Uitleg tijdens excursie door vrijwilligers van Rotta
Advertentie