8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Speeltuin de IJsselkids viert 10 jarige verjaardag

Speeltuin de IJsselkids in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft op 21 april haar 10 jarige verjaardag groots gevierd. Dankzij veel sponsors waren er veel activiteiten zoals een rad van avontuur,  pannenkoeken en hamburgers eten, een modeshow en een DJ. Zowel binnen als buiten het terrein was heel veel te doen voor de kinderen. De organisatie was trots dat ze een trein hadden geregeld die rondjes rond de kleinpolderlaan reed. Er was ook een groot springkussen en kon men zich laten schminken. De organisatie was ook erg blij het met mooie weer op de verjaardag.

De opening van de feestdag ging echter niet zonder stil te staan bij de voormalige voorzitter Martin Kaptein die vorig jaar uit het niets overleed. Conny de Jong die de opening deed haalde kort een herinnering op maar wilde vooral dat er gespeeld werd, iets wat Martin zijn doel was, kinderen die konden spelen. De opening werd positief gestart met een kado van de Montessorischool in Nieuwerkerk aan den IJssel die een deel van de opbrengst van haar zomerfeest aan een lokaal goed doel geeft.  Coordinator zomerfeest Monique Kiontke en Alec van der Roer namens de kinderraad van de Montessorischool overhandigden een cheque van ruim 730 euro voor de speeltuin.

De afgelopen tijd was er veel discussie op facebook over de toegangsprijs van de speeltuin. Omdat er geen subsidie door de gemeente meer wordt verstrekt heeft de speeltuinvereniging de toegangsprijs moeten verhogen tot een euro per kind en 50 cent voor de ouders. Voor sommige mensen was deze verhoging al een grote stap maar de vereniging kan niet anders omdat ze anders het niet op kan brengen. Daarom was men ook blij met de giften en donaties zoals van de montessorischool. De speeltuin is open bij goed weer tussen april en oktober, de openingsdagen en tijden staan op de website van de speeltuin.

Advertentie