8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Provincie heeft verzakking N219 in het vizier    

De provincie heeft de verzakking van de N219 ter hoogte van de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel in het vizier. Dat blijkt uit het antwoord op vragen van de redactie van Gouwe IJssel Nieuws. Er zijn in de afgelopen weken volgens de bestaande normen inspecties uitgevoerd: “Voor de weg N219 betekent dit, dat de scheuren als eerste worden dichtgegoten. Dit heeft prioriteit en zal snel gebeuren. Vervolgens zullen asfaltherstellende werkzaamheden plaatsvinden”.

De provincie ziet ook in dat de slappe bodem langs de N219 de grote veroorzaker is. Het middengedeelte van de N219 is op een vroegere treinbaan aangelegd welke al was voorzien van fundering maar in het verre verleden ook al was verzakt. Ondanks de lange voorbelasting die plaats heeft gevonden zakt een deel weg.  “Volgens berekeningen was de voorbelasting voldoende geweest. Enige tijd na realisatie ontstonden er scheuren. Toen is de toplaag van het asfalt verwijderd, een wapeningsmat  en een nieuwe toplaag aangebracht. Dit heeft een tijd goed gewerkt. Echter ontstonden er later weer scheuren”, aldus de woordvoerder van de provincie.

Omdat er toch wel verschil van enkele centimeters zit tussen de invoegstrook en de weg was ook de vraag gesteld of er een waarschuwingsbord zou moeten komen. Dat is volgens de provincie niet noodzakelijk. Echter is het hoogteverschil vooral voor motorrijders een risico, zeker als het verschil in hoogte verder toeneemt.

 

Advertentie