8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Renovatie station Nieuwerkerk aan den IJssel weer stap verder

Vanaf vrijdag 11 mei (dag na Hemelvaartsdag) tot en met zondag 14 mei is het niet mogelijk om gebruik te maken van het treinstation Nieuwerkerk aan den IJssel. De NS zal vervangend vervoer per bus aanbieden. In deze 3 dagen zal de jukconstructie van het station worden aangepakt. Dit zijn de betonnen platen op de perrons die nu soms centimeters speling hebben. Hiermee zet ProRail weer een stap in verbetering van het station dat eerder door de SP al “een van de armoedigste stations van de Randstad” werd genoemd.

Woordvoerder Coen van Kranenburg van ProRail vertelde dat er ook gekeken gaat worden naar het viaduct zelf : “we zijn ondertussen ook bezig met de constructie van het ‘kunstwerk’. Een aannemer gaat binnenkort onderzoek doen en die komt dan terug met een voorstel voor herstel voor de korte termijn en een plan voor herstel op de lange termijn”.  Dit klinkt als een komende verbetering van het aangezicht. Eerder al kwamen er informatiedisplays aan de Zuidplaszijde en zijn de liften opgeknapt.

Op vrijdag 11 mei zal de Doortocht onder het station zijn afgesloten 06:00 tot 24:00. De P&R-locaties zijn wel beschikbaar maar alleen bereikbaar via de Kleinpolderlaan.

Roestige plekken in kunstwerk, dit wordt spoedig onderzocht volgens ProRail

Advertentie