8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Hulp brandweer Moordrecht ingeroepen bij paard uit de sloot halen

Een onfortuinlijk paardje belandde dinsdagmiddag 1 mei in een sloot aan de Vierde Tochtweg in Moordrecht en kon daar niet meer zelf uitkomen. Toen het ook opgetrommelde buurtbewoners en passanten niet lukte om het beestje op het droge te krijgen, werd de hulp van brandweerpost Moordrecht ingeroepen.

Het paard was samen met andere viervoeters en hun berijdsters bezig om een buitenrit te maken door de Moordrechtse polders. Op de Vierde Tochtweg besloten de beide jonge amazones bij het zien van een naderende trekker met aanhanger, hun edele viervoeters even in een inham naast de weg stil te zetten om zo de trekkercombinatie te laten passeren. Terwijl het landbouwvoertuig stapvoets passeerde, schrok één van de stilstaande paardjes zo, dat het onfortuinlijke beestje achteruit besloot te lopen, richting de sloot. De jonge berijdster probeerde het paard nog tegen te houden door er snel naast te springen, maar helaas had de viervoeter andere plannen.

Het beestje deed nog een paar stappen achteruit om uiteindelijk in de sloot te belanden. Buurtbewoners die het ongeval zagen gebeuren zijn direct naar de locatie gegaan om met elkaar te proberen het paardje weer op het droge te krijgen. Ook de bestuurder van de trekker die zijn voertuig direct stilzette toen hij zag dat de viervoeter in paniek raakte, hielp mee met de reddingsactie. Helaas bleek het een onmogelijke opgave het beestje uit de sloot te krijgen, zelfs met behulp van toevallige passanten die ook spontaan mee kwamen helpen. Al snel werd besloten de brandweer in te schakelen.

Mede doordat de “eerste hulpverleners” al het nodige voorwerk gedaan hadden door de voorbenen van de pony al op het droge te krijgen en de pony rustig hadden weten te houden, kon de kleine viervoeter met behulp van de extra mankracht al snel op het droge geholpen worden. Nadat de merrie op de kant even bijgekomen was, kwam ze weer overeind en kon ze na een flinke wasbeurt weer naar haar eigen stal terug.

paard in het water moordecht 1 mei

Advertentie