8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Opgepakte winkeldief Reigerhof moet DNA afstaan

Op dinsdag 1 mei werd in de vroege ochtend een winkeldief (22) uit Letland betrapt door het personeel in een supermarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het personeel heeft hierna de man overgedragen aan de politie. Bij controle van de identiteit van de man bleek hij in het landelijk opsporingsregister te staan. De Let moest wangslijm afstaan om zo zijn DNA vast te kunnen leggen en dat is direct door een medewerker van Forensische Opsporing op het bureau gedaan.

Dat er verplicht DNA afgenomen wordt kan betekenen dat de man al eerder veroordeeld is of dat de officier van Justitie dit eist voor een onderzoek. Zo’n onderzoek vindt plaats als er na een ernstig misdrijf onvoldoende aanwijzingen zijn over individuen, maar er wel aanwijzingen zijn dat de dader tot een bepaalde groep personen behoort.

Vandaag zal de Let zich mogen verantwoorden voor de rechtbank, de officier van justitie heeft besloten hem voor te leiden naar het supersnelrecht. Hierdoor blijft de verdachte ook vast zitten tot de uitspraak van de rechter.

bron :  facebook politie Waddinxveen – Zuidplas

Advertentie