8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Grenzeloos actief : maand van uniek sporten

De gemeente Zuidplas neemt samen met de gemeenten Gouda, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk namelijk deel aan een door het ministerie gesubsidieerd project Grenzeloos Actief. Het doel is onderzoek doen naar de behoefte, het in “kaart brengen” en het doen van een passend sportaanbod voor inwoners met een beperking.  Ook Zuidplas wil de sporters met een beperking een passend aanbod van sportvoorzieningen bieden. Er is in Zuidplas sprake van een beperkt aanbod, daarnaast is de grootte van de groep niet goed in beeld.

Een onderdeel van Grenzeloos Actief is het huidige sportaanbod voor de doelgroep kenbaar maken en mogelijk te versterken. Fonds Gehandicaptensport heeft hiervoor een app ontwikkelt: Uniek Sporten. Om Uniek Sporten extra op de kaart te zetten in de regio’s Midden Holland en Holland Rijnland zal van 8 mei tot 9 juni de Maand van Uniek Sporten plaatsvinden. Dit houdt in dat in alle gemeenten tussen Noordwijk en Krimpenerwaard er meerdere activiteiten zullen zijn om sporten met een beperking en de app Uniek Sporten extra aandacht te kunnen geven.

Zo’n 100 studenten van De Haagse Hogeschool zullen vanaf 4 mei de straat op gaan om in 19 gemeenten de wensen, behoeftes en drempels op het gebied van aangepast sporten inzichtelijk te maken. Dit zijn eerstejaars studenten van de opleiding Sportkunde en zullen herkenbaar zijn door witte shirts met het logo van Uniek Sporten. De resultaten van hun onderzoek zullen de studenten presenteren op 14 juni op een nog nader te bepalen locatie.  Daarnaast zullen de studenten ook per gemeente een activiteit organiseren om de Uniek Sporten app onder de aandacht te brengen.

Advertentie