8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Zes gewonden en verkeerschaos na grote aanrijding A12 bij Zevenhuizen

De A12 tussen Bleiswijk en Zevenhuizen is donderdag 3 mei 2018 in beide richtingen afgesloten. Dit gebeurde na een aanrijding tussen een vrachtwagen, bestelbusje en twee personenauto’s. In totaal zijn zes slachtoffers met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde donderdag aan het begin van de middag. Rijkswaterstaat verwacht dat de A12 nog uren afgesloten zal blijven om de chaos op te ruimen.

Door de afsluiting is in de omgeving een enorme verkeerschaos ontstaan. Naast files op de A12 zelf staat ook het verkeer in het dorp Moerkapelle helemaal vast. Het verkeer dat vast staat op de rijksweg zelf wordt onder politiebegeleiding tegen de normale richting in van de rijksweg afgehaald.

De zes gewonden zijn allemaal zelf uit hun voertuig gekropen en stonden bij aankomst van de tientallen hulpverleners naast hun voertuig. Ze zijn wel allemaal naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat om twee inzittenden van de vrachtwagen, twee inzittenden van het bestelbusje en de twee bestuurders van de betrokken personenauto’s.

Het ongeval ontstond in eerste instantie tussen de vrachtwagen en het bestelbusje. Hierbij hebben de voertuigen de betonblokken geraakt die in de middenberm staan. Door de klap zijn deze meters verplaatst en op de andere rijbaan terecht gekomen. Met als gevolg dat twee personenauto’s met grote snelheid op deze blokken zijn geklapt. Een van de auto’s is hierbij onderste boven op de rijbaan tot stilstand gekomen.

Na het wegslepen van de wrakken zal de rijbaan schoongemaakt moeten worden. Ook zal de vangrail en middenberm gerepareerd moeten worden. Rijkswaterstaat verwacht hier uren mee bezig te zijn.

 

ongeval a12 bleiswijk zevenhuizen 3 mei 2018

Ongeval 3 mei 2018 A12 Bleiswijk Zevenhuizen  

Later meer…

Advertentie