8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Grote zoekactie door politie bij Moordrecht nadat bestuurder op de vlucht slaat na ongeval

De politie heeft in de vroege ochtend van 5 mei een grote zoekactie gehouden in de omgeving van Moordrecht op zoek naar de bestuurder van een bestelbus. De man is gevlucht nadat hij op de afrit van de A20 bij Moordrecht een ernstig ongeval kreeg.

Rond kwart over drie in de ochtend van zaterdag 5 mei kwam bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er een ongeval zou zijn gebeurd op de afrit van de A20 naar Moordrecht. De bestuurder zou zich nog in het voertuig bevinden dat op de kop in de berm lag.  Ook de brandweer en ambulancedienst werden daarom gealarmeerd. Bij aankomst bleek er echter niemand te vinden in de buurt van het busje, waarna de brandweerlieden de auto op de zijkant gekanteld hebben om er zeker van te zijn dat de bestuurder niet uit het wrak geslingerd zou zijn en onder het voertuig zou liggen. Toen dit niet het geval was werd definitief duidelijk dat de bestuurder er  na het ongeval vandoor is gegaan, waarna een grote zoekactie door de politie op touw werd gezet.

In de omgeving van het ongeval, in de weilanden tussen de Groen-Blauwezone  en het industrieterrein van Moordrecht is door de politie een natte jas aangetroffen die van de gevluchte bestuurder zou kunnen zijn.  Tevens is in het wrak een rugzak met daarin identificatiepapieren aangetroffen.  Om te proberen de gevluchte man, die mogelijk gewond, is te vinden, werd al snel de hulp van de politiehelikopter en van een politiehond ingezet.  Bij het fietstunneltje  onder de provinciale weg  zijn vermoedelijk ook sporen van de man aangetroffen. Het verlaten van een plaats ongeval wordt gezien als een misdrijf. Op dit moment is nog niet bekend of de man al is aangehouden, de politie doet verder onderzoek naar het incident.

Een berger heeft het wrak uit de berm getakeld en afgevoerd. Het voertuig heeft voor het over de kop sloeg ook nog twee lichtmasten omvergereden die hersteld moeten gaan worden. Gedurende de afhandeling van het incident was een deel van de afrit afgesloten, echter door het vroege tijdstip ondervond het verkeer hier geen last van.

 

 

Advertentie