8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Koprollen, drukte,  rondvliegende modder en veel sensatie bij autocross Zevenhuizen

Op donderdag 10 mei werd de jaarlijkse Hemelvaart autocross gehouden op een weiland aan de Bierhoogtweg in Zevenhuizen. Net als alle andere jaren kwamen er veel mensen op de sensationele wedstrijden af. Een regenbui in de vroege morgen voorafgaande de races dwong de organisatie tot aanpassen van het parcours. Ondanks een eerdere droge periode is alleen kleine bovenlaag droog en zijn de lagen klei eronder nog steeds erg verzadigd.

De race werd gestart met de kinderrace waarbij zelfs peuters al in een stockcar het parcours afleggen. Hierna volgde een aantal manches met auto’s waarvan de carrosserie al jaren rijp was voor de sloop. Toch werden de motoren nog even goed gesmeerd en afgesteld en bleef men racen tot de auto echt niet wilde of de finish werd gehaald.

Hierna kwam de kever klasse, vernoemd naar de Volkswagen Kever maar het enige wat aan de kever deed denken was een deel van het chassis en de vorm van de carrosserie. De coureur mag zelf de motor kiezen voor de ‘kever’: vaak is dit een Honda- of Volkswagenmotor.

De stockcars zijn de toppers van de dag. Bij deze race wordt het publiek gewaarschuwd om goed achter de hekken te blijven omdat het er best heftig aan toe kan gaan. Bij de eerste ronde ging het nog redelijk gemoedelijk maar bij latere manches vielen auto’s bij bosjes uit omdat ze bijvoorbeeld een koprol maakten.

Volgens Henk Wooning, organisator van de autocross, waren er halverwege de dag ongeveer 1750 toeschouwers aanwezig op het terrein, waar uiteindelijk de zon doorbrak. Door de drukte ontstonden er wachtrijen bij de horecagelegenheden, maar werd er door het publiek volop genoten. De parkeerplaatsen stonden vol en ook de fietsenstalling was goed gevuld. Wooning was dan ook erg blij met de grote opkomst vandaag.

In de finale van de dag hadden de Marshalls het erg druk met de gele of rode vlag, bijna iedere ronde viel er wel een auto uit en dat tot groot plezier van het publiek. Deze editie was de 31e autocross van Zevenhuizen en was net als vorige edities een groot succes.

Klik hier van spectaculaire foto’s in het fotoalbum op facebook

Advertentie